Teritoriju pārvaldība

Valdība apstiprina izmaiņas rūpnieciskās zvejas limitos piekrastes un iekšējos ūdeņos

Aina Odziņa, AgroPols
30.11.2010

30. novembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2009. gada 30. novembra noteikumos Nr. 1375 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību piekrastes ūdeņos" un 2009. gada 30. novembra noteikumos Nr. 1374 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos", informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Grozījumi noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem piekrastes ūdeņos paredz, ka zveja ar velkamajiem vadiem Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos aizliegta visu gadu, izņemot plekstu zveju no Ovīšu bākas līdz Kolkasragam, līdz ar to noteikumos precizēta informācija par atļautajām vietām zvejai ar plekstu vadiem.

Piekrastes zvejas statistikas dati liecina, ka pēdējos gados ikgadējā reņģu nozveja ir bijusi par 30% mazāka salīdzinājumā ar Baltijas jūras piekrastei piešķirto kvotu, arī salakas krājumu stāvoklis ir vērtējams kā labs, līdz ar to reņģu tīklu limits Liepājas pilsētai tiek palielināts par 15 tīkliem atbilstoši pašvaldības pieprasījumam. Tāpat noteikumos precizēti 2. pielikumā minētie zvejas rīku limiti sadalījumā pa pašvaldībām piekrastē saskaņā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" novērtējumu un atzinumu.

Savukārt grozījumi noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem iekšējos ūdeņos paredz palielināt zvejas tīklu limitu Kombuļu ezerā no 85 m līdz 210 m, ņemot vērā, ka zvejas intensitāte ezerā ir visai maza un no zivju krājuma viedokļa zvejas tīklu limitu var palielināt līdz pašvaldības pieprasītajam apjomam.

Grozījumi noteikumos izdarīti pēc Liepājas pilsētas domes un Krāslavas novada domes ierosinājumiem un "BIOR" atzinumiem par piekrastē un iekšējos ūdeņos noteikto zvejas limitu maiņu.

Plašāka informācija par zvejas limitiem piekrastes ūdeņos:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40191590&mode=mk&date=2010-11-30

Plašāka informācija par zvejas limitiem iekšējos ūdeņos:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40191589&mode=mk&date=2010-11-30

AgroPols

x

Paroles atgadināšana