Teritoriju pārvaldība

Par 880 tūkstošiem latu palielina šā gada valsts atbalsta apmēru lauksaimniekiem

Aija Zariņa, AgroPols
14.12.2010

Valdība 14. decembrī  apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2010. gada 2. februāra noteikumos Nr.108 “Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Šie grozījumi paredz palielināt kopējo atbalsta apmēru par 880 000 latiem.

Ņemot vērā, ka atbalsts bioloģiskās lauksaimniecības un nacionālajai pārtikas kvalitātes shēmai 2010. gada budžetā nebija plānots, izmaiņas noteikumos paredz piešķirt atbalstu pasākumā „Atbalsts pārtikas kvalitātes shēmām” 240 000 latu apmērā, lai atbalsts tiktu izmaksāts no šī gada valsts budžeta finansējuma.

Savukārt, lai segtu valsts saistības par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu un Lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādes kreditēšanas programmu, grozījumi noteikumos paredz palielināt finansējumu atbalsta pasākumā „Atbalsts kredītprocentu starpības kompensēšanai” par 640 000 latiem.

Zemkopības ministrijai ir noslēgts ilgtermiņa līgums ar VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu un Lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādes kreditēšanas programmu. Tas paredz kredītprocentu starpības kompensēšanu VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka”.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40200232&mode=mk&date=2010-12-14

AgroPols

x

Paroles atgadināšana