Teritoriju pārvaldība

Valdība apstiprina šķirnes atšķirīguma, viendabīguma un stabilitātes noteikšanas kārtību

Aija Zariņa, AgroPols
28.12.2010

28. decembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par šķirnes atšķirīguma, viendabīguma un stabilitātes pārbaudi ”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Lai jaunizveidotu šķirni varētu iekļaut Latvijas augu šķirņu katalogā vai nodrošināt tās aizsardzību normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, šķirnei jāveic atšķirīguma, viendabīguma un stabilitātes pārbaude. Noteikumi nosaka kārtību, saskaņā ar kādām starptautiskajām vadlīnijām vai metodikām jāveic šķirnes pārbaude un kārtību, kā tā jāveic.

Tāpat izstrādātie noteikumi nosaka šķirnes pārbaudes nosacījumus un vietas izvēli, tās veikšanas kārtību Latvijā, kā arī šķirnes pārbaudes rezultātu apstiprināšanas un atzīšanas kārtību.

Jaunajos noteikumos ietvertās prasības būs jāievēro Latvijas selekcionāriem, šķirnes uzturētājiem un to pilnvarotajiem pārstāvjiem. Tāpat noteikumi attieksies arī uz ārzemju selekcionāriem, kas vēlēsies veikt šķirnes pārbaudi Latvijā.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40181911&mode=mk&date=2010-12-28

AgroPols

x

Paroles atgadināšana