Teritoriju pārvaldība

Apvienotas normas visiem tirgus intervencei pakļautajiem produktiem

Aija Zariņa, AgroPols
25.01.2011

25. janvārī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto noteikumu projektu „Kārtība, kādā tiek administrēti un uzraudzīti tirgus intervences pasākumi augkopības un lopkopības produktu tirgū”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Noteikumu mērķis ir optimizēt un vienkāršot tirgus intervences pasākumu uzraudzību un administrēšanu Latvijā, konsolidējot esošos tiesību aktus, kā arī izdarot nepieciešamos grozījumus Latvijas tiesību aktos, lai tie atbilstu Eiropas Savienības (ES) tiesību aktos noteiktajam.

Šobrīd Latvijā tirgus intervenci regulējošie normatīvie akti ir spēkā katram produktam atsevišķi. Lai vienkāršotu likumdevēja prasības un mazinātu administratīvo slogu, ZM izstrādājusi nacionālo normatīvo aktu attiecībā uz intervenci lauksaimniecības produktu tirgū, piemērojot apvienotas normas visiem intervencei pakļautajiem produktiem.

Jaunie noteikumi, pamatojoties uz pašreiz spēkā esošajiem ES tiesību aktiem, vairs neparedz valsts kvalitātes kategorijas „Ekstraklases siers” piešķiršanas kārtību, jo šī norma tika piemērota tikai intervencei (privātai uzglabāšanai) paredzētiem sieriem, taču ES normas neparedz atbalsta piešķiršanu sieruprivātai uzglabāšanai.

Tāpat ir mainīta intervences pasākumu administrēšanas kārtība, kas izriet noMinistru kabineta 2009. gada 19. oktobra rīkojuma Nr.714 "Par Pārtikas un veterinārā dienesta un valsts aģentūras "Latvijas Zivju resursu aģentūra" reorganizāciju un valsts zinātniskā institūta "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts" izveidi", jo ir mainījušās šo institūciju funkcijas.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40185874&mode=mk&date=2011-01-25

AgroPols

x

Paroles atgadināšana