Teritoriju pārvaldība

Jauni noteikumi par klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasībām piena produktiem un saliktiem piena produktiem

Aija Zariņa, AgroPols
01.02.2011

1. februārī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasībām piena produktiem un saliktiem piena produktiem”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Noteikumu projektā ir juridiski, redakcionāli un saturiski precizētas pašlaik spēkā esošās prasības piena produktiem.

Jaunajos noteikumos svītrota prasība attiecībā uz „piena produktu izstrādājumu” nosaukuma lietošanu un papildus norāžu lietošanu produktu marķējumā. Precizētas arī siera marķēšanas prasības, kas paredz, ka turpmāk tirdzniecības nosaukumu "siers" drīkstēs papildināt tikai ar siera šķirnes nosaukumu. Savukārt siera marķējumā, norādot informāciju par tauku saturu sausnā, tas būs jāpapildina ar skaidrojošu tekstu "…% tauku sausnā". Ņemot vērā, ka šo prasību izpilde ražotājiem ir saistīta ar marķējuma nomaiņu, ir noteikts pārejas periods šo prasību piemērošanai līdz 2012. gada 1. septembrim.

Tāpat noteikumu pielikumā rediģēts noteiktais piena produktu saraksts, precizēti un papildināti produktu apraksti atbilstoši pašreizējai attiecīgo piena produktu ražošanas tehnoloģijai un kvalitātes rādītājiem.

Jaunais noteikumu projekts aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2003. gada 16. septembra noteikumus Nr. 521 „Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem”.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejams MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40176229&mode=mk&date=2011-02-01

AgroPols

x

Paroles atgadināšana