Teritoriju pārvaldība

Noteikts linšķiedras un kaņepju šķiedras nosakāmo vienību daudzums

Aija Zariņa, AgroPols
08.02.2011

Valdība 8. februārī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Grozījums Ministru kabineta 2004. gada 27. jūlija noteikumos Nr.635 „Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība šķiedras linu un kaņepju pirmapstrādātājiem un personām, kuras uzskata par apstrādātājiem””, kuri nosaka 2010./2011. tirdzniecības gada garās linšķiedras un īsās linšķiedras, kā arī kaņepju šķiedru nosakāmo vienību daudzumu par vienu sējumu hektāru, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska.

Līdz ar to 2010./2011. tirdzniecības gadā garās linšķiedras nosakāmo vienību daudzums ir 8496 kilogrami par vienu linu sējumu hektāru, bet īsās linšķiedras un kaņepju šķiedru nosakāmo vienību daudzums ir 11 434 kilogrami par vienu linu un kaņepju sējumu hektāru. Linšķiedras un kaņepju šķiedras nosakāmās vienības ir linu un kaņepju maksimālais šķiedru daudzums kilogramos no hektāru par kuru šķiedras linu un kaņepju pirmapstrādātājiem ir iespējams saņemt atbalstu.

Pašreiz šķiedras linu un kaņepju Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtību nosaka Ministru kabineta 2004.gada 27.jūlija noteikumi Nr.635 „Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība šķiedras linu un kaņepju pirmapstrādātājiem un personām, kuras uzskata par apstrādātājiem”.

Atbalstu garās linšķiedras stiebru apstrādei un šķiedrai audzēto īso linšķiedras un kaņepju stiebru pārstrādei piešķir pilnvarotiem pirmapstrādes veicējiem līdz 2011./2012. tirdzniecības gadam, pamatojoties uz faktisko šķiedras daudzumu, kas iegūts no stiebriem, par kuriem ar lauksaimnieku ir noslēgts pirkuma līgums.

Zemkopības ministrija katru gadu pēc Lauku atbalsta dienesta (LAD) sniegtajiem datiem nosaka garās linšķiedras un īsās linšķiedras, kā arī kaņepju šķiedru nosakāmo vienību daudzumu par vienu sējumu hektāru un izdara atbilstošu grozījumu MK noteikumos.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Iepazīties ar dokumentu var interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40200651&mode=mk&date=2011-02-08

AgroPols

x

Paroles atgadināšana