Teritoriju pārvaldība

Valdība paplašina Zivju fonda atbalsta pretendentu loku un projektu īstenošanai paredz avansā izmaksāt lielāku finansējuma apmēru

Aija Zariņa, AgroPols
22.02.2011

22. februārī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 19. decembra noteikumos Nr.388 "Zivju fonda nolikums"” un „Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 2. marta noteikumos Nr.215 "Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem"”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska.

Grozījumi Zivju fonda nolikumā paredz, ka projektus izskatīšanai Zivju fonda padomē par pasākumu zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, varēs iesniegt arī biedrība, kurai ir nomas līgums ar pašvaldību vai pašvaldībām par konkrētās ūdenstilpes apsaimniekošanu un kuras darbības mērķi saistīti ar zivju resursu izmantošanu un aizsardzību. Līdz ar šo grozījumu stāšanos spēkā tiek paplašināts iespējamo Zivju fonda atbalsta pretendentu loks.

Tāpat Zivju fonda nolikuma grozījumi precizē dažādus ar Zivju fonda padomes iekšējo darbību saistītus jautājumus, piemēram, izmaiņas Zivju fonda padomes sastāvā sakarā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidāciju u.c..

Savukārt noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem nosaka, ka, piesakotiespasākumam zivju resursu pavairošanai un atražošanai, biedrībai būs jāiesniedz Lauku atbalsta dienestā (LAD) nomas līguma kopija par konkrētās ūdenstilpes apsaimniekošanu un saskaņojums par projektu īstenošanu konkrētajā ūdenstilpē no pašvaldības vai pašvaldībām, kuru administratīvajā teritorijā atrodas ūdenstilpe.

Projektu pilnvērtīgākas īstenošanas labad palielināts tās summas apmērs, kuru atbalsta saņēmējs var saņemt avansā (ne vairāk kā 50 procentu apmērā no kopējā projektam piešķirtā finansējuma). Tāpat arī atbalsta saņēmējam dota iespēja projekta izpildes gaitā saņemt starpmaksājumu ne vairāk kā 40 procentu apmērā no kopējā projektam piešķirtā finansējuma, ja konkrētais projekta posms ir īstenots un pēc tā īstenošanas ir radusies auditējama vērtība (fiziski izmērāms veiktās darbības rezultāts, kas pamatots ar grāmatvedības dokumentiem) un šādus starpmaksājumus paredz ar LAD noslēgtais līgums.

Grozījumi precizē vairākus ar Zivju fonda finansējuma piešķiršanu saistītus jautājumus, piemēram, nosacījumus gadījumam, ja  Zivju fonda padome pieņem lēmumu projekta īstenošanai piešķirt mazāku atbalsta apjomu, nekā pieprasīts projekta iesniegumā, u.c.

Normatīvo aktu grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Dokumentu pilni teksti pieejami interneta mājas lapas saitēs

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40200649&mode=mk&date=2011-02-22

un http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40200648&mode=mk&date=2011-02-22 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana