Teritoriju pārvaldība

Palielina maksimālās attiecināmās izmaksas jaunu uzņēmumu veidošanai gaļas pārstrādes sektorā

Aija Zariņa, AgroPols
19.04.2011

19. aprīlī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 8. aprīļa noteikumos Nr.255 „Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai Latvijas lauku attīstības programmas pasākuma „Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” ietvaros”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Izmaiņas noteikumos attiecas tikai uz Līguma par Eiropas Savienības darbību I pielikumā minētajiem produktiem (lauksaimniecības produktiem). Grozījumi paredz vienkāršot atbalsta saņemšanas nosacījumus un palielināt maksimālās attiecināmas izmaksas jaunu uzņēmumu veidošanai gaļas pārstrādes sektorā un noteikt, ka jaunus uzņēmumus varēs veidot arī graudu, augļu un dārzeņu, kā arī pārējo lauksaimniecības produktu pārstrādes sektorā.

Noteikumos precizēta atbalsta pretendenta definīcija, nosakot, ka jaunus uzņēmumus var veidot gaļas, augļu un dārzeņu, graudu un pārējo lauksaimniecības produktu pārstrādes sektoros, un paplašināts produktu klāsts, kuri varēs būt kā projektā paredzētais gala produkts, piemēram, aromatizēts jogurts, kartupeļi pārslu veidā un citi pārtikas izstrādājumi.

Tiek palielinātas maksimālās attiecināmās izmaksas jaunam pārstrādes uzņēmumam gaļas pārstrādes sektorā un noteiktas maksimālās attiecināmās izmaksas augļu un dārzeņu, graudu un pārējo lauksaimniecības produktu pārstrādes sektoros.

Savukārt atbalsta pretendentiem piena pārstrādes sektorā, kuriem ir jau apstiprināti projekti, bet kuri vēl nav iesnieguši maksājuma pieprasījumu, izmaiņas noteikumos paredz palielināt atbalsta intensitāti par 10% vai 5% atkarībā no uzņēmuma lieluma.

Grozījumi noteikumos paredz, ka esošam pārstrādes uzņēmumam piena, augļu un dārzeņu, gaļas, graudu un pārējo lauksaimniecības produktu pārstrādes sektorā nav nepieciešama vismaz divu gadu darba pieredze atbilstošā nozarē.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40213938&mode=mk&date=2011-04-19

AgroPols

x

Paroles atgadināšana