Teritoriju pārvaldība

Līdz 130 000 latu gadā palielina pieejamo atbalsta summu kredītprocentu daļējai dzēšanai vienam kooperatīvam

Aija Zariņa, AgroPols
01.06.2011

31. maijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2011. gada 1. februāra noteikumos Nr.105 „Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību”, informēja ZM  sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas noteikumos paredz palielināt pieejamo atbalsta summu kredītprocentu daļējai dzēšanai lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām un piena pārstrādes uzņēmumiem.

Šobrīd noteikumi paredz, ka atbalsta pasākumos „Atbalsts kredītprocentu daļējai dzēšanai atbilstīgām lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām” un „Atbalsts kredītprocentu daļējai dzēšanai piena pārstrādes uzņēmumiem” maksimālā atbalsta summa ir 40 000 latu vienam atbalsta saņēmējam. Saskaņā ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) sniegto informāciju, ņemot vērā nosacījumu par maksimālo atbalsta summu, kopējais atbalsta pasākumiem piešķirtais finansējums netiek apgūts. Lai atbalsta pretendentiem būtu iespēja maksimāli izmantot valsts atbalstu, grozījumi noteikumos paredz palielināt maksimālo atbalsta summu vienam atbalsta saņēmējam līdz 130 000 latu gadā.

Tāpat noteikumos izdarītas izmaiņas atbalsta piešķiršanas nosacījumos piena pārstrādes uzņēmumiem, kas paredz, ka turpmāk šie uzņēmumi varēs saņemt atbalstu arī atsevišķu iekārtu un tehnoloģiskā aprīkojuma iegādei, kas nav saistīta ar piena pārstrādes būvju būvniecības vai rekonstrukcijas projektu. Līdz ar to, lai apgūtu piešķirto finansējumu šajā gadā, izmaiņas noteikumos arī paredz izsludināt otru pieteikšanās kārtu atbalsta saņemšanai līdz 2011. gada 30. jūnijam.

Savukārt, lai veicinātu lauksaimnieku iesaistīšanos risku vadības fondā, izmaiņas noteikumos paredz, ka lauksaimniecības risku vadības fonda dalībniekiem fondā iemaksātos naudas līdzekļus segs 80 procentu apmērā, nevis 50 procentu apmērā, kā tas ir līdz šim.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40213874&mode=mk&date=2011-05-31

AgroPols

x

Paroles atgadināšana