Teritoriju pārvaldība

Precizē prasības traktortehnikas un tās piekabju pārbūvei un saskaņošanai

Aija Zariņa, AgroPols
07.06.2011

7. jūnijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2006. gada 28. marta noteikumos Nr.245 „Traktortehnikas un tās piekabju pārbūves noteikumi”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas noteikumos paredz precizēt prasības traktortehnikas un tās piekabju pārbūvei un saskaņošanai.

Grozījumi noteikumos paredz pārbūves prasības traktoriem, lai tie tiktu pielāgoti mežistrādes darbiem un traktoru īpašniekiem būtu iespēja piedalīties valsts akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” rīkotajos publiskajos iepirkumos par mežizstrādes pakalpojumu veikšanu ar atbilstoši meža darbiem sagatavotiem traktoriem.

Tāpat izmaiņas noteikumos paredz atcelt traktortehnikas pārbūves aizliegumu, ja mainās traktortehnikas gabarītizmēri (garums, augstums, platums un citi tehniskie parametri). Turpmāk pirmās kategorijas pārbūve ar valsts aģentūru „Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra” (VTUA) nebūs jāsaskaņo, ja traktortehnikai vai tās piekabei tiek veikta kabīnes, rāmja vai pusrāmja un degvielas tvertnes maiņa, kā arī kabīnes uzstādīšana traktortehnikai.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40209826&mode=mk&date=2011-06-07

AgroPols

x

Paroles atgadināšana