Teritoriju pārvaldība

Valdība apstiprina jauno Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras nolikumu

Ilze Vabole, AgroPols
14.06.2011

14. jūnijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Valsts aģentūras „Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra” nolikums”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra (VTUA) ir ZM pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir nodrošināt traktortehnikas un tās piekabju valsts uzraudzību, piešķirt un anulēt traktortehnikas vadīšanas tiesības un izsniegt traktortehnikas vadītāja apliecības.

Jaunais nolikums paredz, ka turpmāk aģentūra arī veiks traktortehnikas un tās piekabju valsts tehnisko apskati un kontroli, uzturēs traktortehnikas, tās piekabju un traktortehnikas vadītāju informatīvo sistēmu. Savukārt, lai saglabātu vēstures liecības, viens no Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras uzdevumiem būs sabiedrības iepazīstināšana ar lauksaimniecības nozaru attīstības vēsturi un materiālo un nemateriālo liecību par saimniekošanu un dzīvi Latvijas laukos no 19. gadsimta beigām līdz mūsdienām popularizēšana. Nolikums apstiprināts, lai precizētu aģentūras darbību un funkcijas.

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras jaunais nolikums stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40193145&mode=mk&date=2011-06-14

AgroPols

x

Paroles atgadināšana