Teritoriju pārvaldība

Noteikumi papildināti ar produktu kvalitātes prasībām olām, putnu gaļai un tās produktiem

Ilze Vabole, AgroPols
28.06.2011

28. jūnijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 18. augusta noteikumos Nr.663 „Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība”, kuri papildina spēkā esošos noteikumus ar produktu kvalitātes prasībām olām, putnu gaļai un tās produktiem, kā arī konservētām skābenēm un auzu pārslām, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska. Izmaiņas noteikumos arī precizē nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas kvalitātes prasības ievārījumam un ievārījumam ar samazinātu kaloriju daudzumu, kā arī dzīvnieku turēšanai cūkgaļas ražošanā.

Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā putnu turētājiem ir jānodrošina gan vispārīgās labturības prasības, sabalansēta ēdināšana, kā arī viena no putnu turēšanasmetodēm: brīvā vai turēšana kūtī. Putnu gaļas un gaļas produktu ražošanā neizmanto pārtikas piedevas uzglabāšanas laika pagarināšanai, augu izcelsmes olbaltumvielas, tauku- ādu emulsijas, biezinātājus un recinātājus.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40213872&mode=mk&date=2011-06-28

AgroPols

x

Paroles atgadināšana