Teritoriju pārvaldība

Pārdalīs finansējumu starp atbalsta pasākumiem

Ilze Vabole, AgroPols
13.12.2011

13. decembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2011. gada 1. februāra noteikumos Nr.105 „Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas noteikumos paredz pārdalīt finansējumu starp atbalsta pasākumiem, lai mērķtiecīgi izmantotu no valsts budžeta piešķirtos līdzekļus.

Kā liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) apkopotā informācija, 2011. gada pirmajos trijos ceturkšņos neapgūti finanšu līdzekļi veidojas vairākos atbalsta pasākumos, līdz ar to paredzēts šos līdzekļus pārdalīt citiem atbalsta pasākumiem, kuros līdzekļu pieprasījums ir lielāks par pieejamo finansējumu.

Lai nodrošinātu atbalstu par dzīvnieku eksterjera vērtēšanu un ģenētiskās kvalitātes noteikšanu pilnā apmērā, izmaiņas noteikumos paredz palielināt finansējumu zirgkopības nozarei par 9 895 latiem un dzīvnieku audzēšanai netradicionālajās nozarēs par 4 651 latu.

Tāpat izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā paredz palielināt finansējumu 49 645 latu apmērā atbalsta pasākumā „Apdrošināšanas polišu iegādes izdevumu segšanai”, lai kompensētu apdrošināšanas polišu izmaksas visiem atbalsta pretendentiem.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40236244&mode=mk&date=2011-12-13

AgroPols

x

Paroles atgadināšana