Teritoriju pārvaldība

Divkārt palielināts „Skolas augļa” programmas finansējums

Ilze Vabole, AgroPols
29.12.2011

27. decembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos tehniskos grozījumus „Pasākumu ieviešanas plānā skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem (2010.-2013.gadam)”, kuri ir izstrādāti, pamatojoties uz jau šā gada septembrī apstiprinātajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.693 „Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 3.augusta noteikumos Nr.737 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs"”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

ZM jau iepriekš informēja par tās iniciatīvu no 2011./ 2012.mācību gada paplašināt programmas „Skolas auglis” mērķauditoriju, tādejādi Latvijas izglītības iestādēs bezmaksas augļus un dārzeņus var saņemt 1.-9. klašu skolēni. Iepriekšējā mācību gadā bezmaksas augļus un dārzeņus varēja saņemt  tikai 1.-6. klašu skolēni.

„Ņemot vērā „Skolas augļa” programmas lielo popularitāti Latvijas skolās, Zemkopības ministrijai izdevies palielināt šīs programmas finansējumu divkārt. Esmu gandarīta, ka valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas iniciatīvu par bezmaksas augļu un dārzeņu pretendentu loka paplašināšanu Latvijas skolās. Līdz ar to būs divi lieli ieguvumi – mūsu skolēnu uzturs kļūs veselīgāks un Latvijas augļu un dārzeņu audzētājiem būs iespēja realizēt izaudzēto arī izglītības iestādēs,” atzina zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Plašāka informācija pieejama Ministru kabineta mājas lapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana