Teritoriju pārvaldība

Pasākuma “Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana” atbalsta pretendentiem samazināts LAD iesniedzamo dokumentu skaits

Ilze Vabole, AgroPols
13.03.2012

13. martā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 6. maija noteikumos Nr.323 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība zivsaimniecības attīstībai pasākumam “Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana”” , informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas noteikumos paredz samazināt administratīvo slogu atbalsta pretendentiem, samazinot iesniedzamo dokumentu skaitu, kas iesniedzami Lauku atbalsta dienestā (LAD) kopā ar projekta iesniegumu.

Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā paredz, ka turpmāk, iesniedzot projekta iesniegumu LAD, atbalsta pretendentiem turpmāk vairs nebūs jāiesniedz zvejas kuģa īpašuma apliecības kopija un reģistrācijas apliecības kopija, Kuģošanas spējas apliecības (ar pielikumu) kopija, kā arī atbalsta pretendenta zvejas atļaujas (licences) jūras zvejai vai piekrastes zvejai kopija. Turpmāk informāciju par šiem dokumentiem iegūs LAD speciālisti.

Tāpat noteikumos precizēts 1. pielikums atbilstoši grozījumiem Latvijas zvejas flotes kapacitātes sabalansēšanas plānā 2008. – 2013. gadam, ko šodien arī apstiprināja valdība. Izmaiņas plānā paredz, ka laikā no 2011. līdz 2012. gadam rekomendēts no zvejas izņemt 28 zvejas kuģus, kas zvejo aiz piekrastes ūdeņiem, un 50 zvejas kuģu, kas zvejo piekrastes ūdeņos. Līdz šim konkrētajā laika posmā bija rekomendēts no zvejas izņemt 25 zvejas kuģus, kas zvejo aiz piekrastes ūdeņiem, un 40 zvejas kuģu, kas zvejo piekrastes ūdeņos.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40243817&mode=mk&date=2012-03-13

AgroPols

x

Paroles atgadināšana