Teritoriju pārvaldība

Grozījumi Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtībā uzlabos bioloģiskās lauksaimniecības produktu izsekojamību

Ilze Vabole, AgroPols
27.03.2012

27. martā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK ) 2009. gada 26. maija noteikumos Nr. 485 „Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Grozījumi uzlabos Bioloģiskās lauksaimniecības statistikas informācijas sistēmu, ko uztur Lauksaimniecības datu centrs, un bioloģiskās lauksaimniecības produktu izsekojamību, nodrošinot nacionālās vajadzības bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzībā, vienlaikus izpildot Eiropas Komisijas prasības bioloģiskās lauksaimniecības statistikai.

Grozījumi precizē kontroles iestādēm iesniedzamo pārskatu par saimniecību un kārtību, kādā iesniedz informāciju par katru importēto vai noraidīto bioloģiskās lauksaimniecības produktus saturošu kravu, kā arī ievieš nosacījumu ražotājam katru gadu līdz 1. februārim iesniegt kontroles iestādēm informāciju par saražotās produkcijas atlikumu iepriekšējā kalendārā gada 31. decembrī.

Savukārt kontroles iestādēm un Lauksaimniecības datu centram lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrā, kas ir valsts informācijas sistēmas „Lauksaimniecības datu centra informācijas sistēma” sastāvdaļa, turpmāk būs jāievada informācija par individuāli apzīmējamā lauksaimniecības dzīvnieka vai lauksaimniecības dzīvnieku grupas atbilstību regulu noteiktajām prasībām.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācijai:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40241474&mode=mk&date=2012-03-27

AgroPols

x

Paroles atgadināšana