Teritoriju pārvaldība

Precizēta aitu un kazu tirgotāju reģistrācijas, minēto tirgotāju telpu un aitu un kazu savākšanas centru atzīšanas un reģistrācijas kārtība

Ilze Vabole, AgroPols
03.04.2012

3. aprīlī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2004. gada 30. marta noteikumos Nr.206 „Noteikumi par veterinārajām prasībām aitu un kazu apritei”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumos precizēta aitu un kazu tirgotāju reģistrācijas, minēto tirgotāju telpu un aitu un kazu savākšanas centru atzīšanas un reģistrācijas kārtība.

Turpmāk personai, kas vēlas reģistrēties kā aitu vai kazu tirgotājs vai vēlas saņemt atzīšanu dzīvnieku novietnei, kurā tiks veidotas aitu vai kazu kravas tirdzniecībai ar dalībvalstīm, būs pieejama informācija par to, kur iesniegums par reģistrāciju vai atzīšanu jāiesniedz, kāda informācija iesniegumā jānorāda un cik ilgā laikā Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) jāveic reģistrācija un atzīšana.

Tāpat izmaiņas noteikumos paredz nošķirt un precizēt prasības, kādām jāatbilst savākšanas centram un tirgotāja komercdarbībā izmantotajām telpām, lai PVD tās atzītu un reģistrētu. Noteikumi nosaka, ka PVD inspektoram klātienē būs jāpārliecinās par dzīvnieku tirgotāja telpu vai dzīvnieku savākšanas centra atbilstību tiem izvirzītajām prasībām, lai dzīvnieku tirgotāja vai dzīvnieku savākšanas centra darbības dēļ netiktu apdraudēta dzīvnieku un cilvēku veselība.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40232844&mode=mk&date=2012-04-03

AgroPols

x

Paroles atgadināšana