Teritoriju pārvaldība

Samazināsies maksājumu apjoms par valsts uzraudzību un kontroli gaļas sadales uzņēmumos

Ilze Vabole, AgroPols
22.05.2012

22.maijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta 2010. gada 28. decembra noteikumos Nr. 1231 „Noteikumi par Pārtikas un veterinārā dienesta veikto valsts uzraudzības un kontroles darbību un sniegto maksas pakalpojumu samaksu”, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Grozījumi noteic, ka sa maksu par valsts uzraudzības un kontroles darbībām gaļas sadales uzņēmumos turpmāk aprēķinās saskaņā ar Regulu Nr. 882/2004 . Tas nozīmē ka uzņēmums maksās par katru gaļas tonnu:

· liellopu, teļa, cūkas, nepārnadžu/zirgu dzimtas dzīvnieku, aitu un kazu gaļai – EUR 2;

· mājputnu un saimniecībā audzētu trušu gaļai – EUR 1,5;

· šādu saimniecībā audzētu un savvaļas medību dzīvnieku gaļai:

- medījamo sīkputnu un sīkdzīvnieku – EUR 1,5,

- skrējējputnu (strausus, emu, nandu) – EUR 3,

- mežacūku un atgremotāju – EUR 2 par tonnu.

Uzņēmējiem samazināsies maksājumu apjoms par valsts uzraudzību un kontroli gaļas sadales uzņēmumos. Izmaiņu maksājumos atkarīgas no konkrētā uzņēmuma darbības apjoma. Saskaņā ar dienesta veiktajiem aprēķiniem kopējā iekasētā maksa varētu samazināties par 60 procentiem.

Grozījumi precizē veterināro zāļu recepšu veidlapu cenas atbilstoši tām, par kādām Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šīs veidlapas iepērk (saskaņā ar veikto valsts iepirkumu), kā arī nodrošina iespēju nopirkt veterināro recepšu veidlapas un dzīvnieku ārstnieciskās barības pieprasījuma veidlapas pa vienam komplektam.

Grozījumi arī noteic, ka par valsts uzraudzības un kontroles darbībām un maksas pakalpojumiem pakalpojuma ņēmējam būs jāmaksā saskaņā ar PVD sagatavoto rēķinu. Vienlaikus ir dota iespēja uzņēmējam vienoties ar PVD par finanšu līdzekļu iemaksu dienesta kontā pirms valsts uzraudzības un kontroles darbību un pakalpojumu veikšanas un attiecīga rēķina saņemšanas.

Grozījumi noteikumos stāsies spēkā 2012. gada 1. jūnijā.

Papildu informācijai:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40238732&mode=mk&date=2012-05-22

AgroPols

x

Paroles atgadināšana