Teritoriju pārvaldība

Specializētās tirdzniecības vietas īpašniekam vairs nebūs nepieciešama atļauja tirdzniecībai ar mājas (istabas) dzīvniekiem

Ilze Vabole, AgroPols
19.06.2012

Valdība  19. jūnijā akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus likumā „Par nodokļiem un nodevām”, kas nepieciešams, lai likuma normas būtu saskaņā ar 2012. gada 8. martā Saeimā trešajā lasījumā pieņemtajiem grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Likuma grozījumu projekts paredz, ka turpmāk specializētās tirdzniecības vietas īpašniekiem, kuri nodarbojas ar mājas (istabas) dzīvnieku tirdzniecību, vairs nebūs nepieciešamas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) atļaujas tirdzniecībai ar mājas (istabas) dzīvniekiem un – izrietoši – par šādas atļaujas saņemšanu vairs nebūs jāmaksā 16 latu valsts nodeva.

Līdz šim specializētās tirdzniecības vietas īpašniekiem gan pirms tirdzniecības uzsākšanas ar mājas (istabas) dzīvniekiem, gan turpmākajā darbībā reizi trijos gados bija PVD jāiesniedz rakstisks iesniegums, lai saņemtu atļauju tirdzniecībai ar mājas (istabas) dzīvniekiem. Turpmāk specializētās tirdzniecības vietas īpašniekam vairs nebūs nepieciešama atļauja tirdzniecībai ar mājas (istabas) dzīvniekiem. Ja specializētā tirdzniecība vieta atbildīs noteikumu Nr.266 prasībām, datus par specializēto tirdzniecības vietu ievadīs PVD uzraudzības objektu reģistrā. Tirdzniecību ar mājas (istabas) dzīvniekiem atļauts sākt pēc specializētās tirdzniecības vietas iekļaušanas PVD uzraudzības objektu reģistrā.

Projekts arī precizē likuma „Par nodokļiem un nodevām” atsevišķu punktu terminoloģiju, kas saistīti ar izmēģinājuma dzīvniekiem - sakarā ar iepriekšminētajiem grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā.

Plašāka informācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā .

AgroPols

x

Paroles atgadināšana