Teritoriju pārvaldība

Pieņemti grozījumi atbalsta programmas „Skolas auglis” nosacījumos

Ilze Vabole, AgroPols
19.06.2012

Valdība 19. jūnijā pieņēmusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta 2010. gada 3. augusta noteikumos Nr.737 „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Iecerētie grozījumi paredz, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” publicē atbalsta perioda ilgumu un atbalsta likmi par vienu porciju 2012./2013. mācību gadā līdz 2. jūlijam, savukārt turpmākajos mācību gados – līdz 15. jūnijam. Tādējādi atbalsta pretendentam un skolai būs pietiekami laika, kurā vienoties par savstarpējo sadarbību programmā.

Lai mazinātu administratīvo slogu, grozījumi paredz, ka atbalsta pretendents, ievērojot publicēto atbalsta likmi par vienu produktu porciju, vienojas ar skolu par produktu sortimentu un piegādi attiecīgajā mācību gadā. Skola sagatavo informāciju par skolēnu skaitu, un atbalsta pretendents to iesniedz LAD. Šādi ir samazināts dažādas informācijas sniegšanas reižu skaits.

Skaidrības dēļ grozījumi paredz, ka produktu atbilstību integrētām audzēšanas metodēm apliecina ieraksts par produktu audzētāju Valsts augu aizsardzības dienesta pārziņā esošajā lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā. Izpildot integrētās audzēšanas un uzglabāšanas prasības, arī bioloģisko augļu un dārzeņu audzētājiem ir iespēja piedalīties šajā programmā.

Lai nodrošinātu to, ka skolēniem atbalsta periodā bez pārtraukuma ir iespēja saņemt augļus un dārzeņus, grozījumi paredz nosacījumu, ka atbalsta pretendents 10 darba dienu laikā paziņo LAD, ja noteiktu iemeslu dēļ tas nevarēs piegādāt produktus visu atbalsta periodu. Šajās 10 darba dienās LAD informēs citus atbalsta pretendentus par radušos situāciju, tā dodot iespēju skolai vienoties ar citu produktu piegādātāju. Grozījumi paredz arī kārtību, kādā skola informē LAD par tajā reģistrēto skolēnu skaita izmaiņām.

Grozījumi noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija Ministru kabineta mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana