Teritoriju pārvaldība

Apstiprināti grozījumi veterināro zāļu marķēšanas, izplatīšanas un kontroles noteikumos

Ilze Vabole, AgroPols
03.07.2012

3.jūlijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta 2007. gada 19. jūnija noteikumos Nr.407 „Veterināro zāļu marķēšanas, izplatīšanas un kontroles noteikumi”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Grozījumi nodrošina imunoloģisko veterināro zāļu pieejamību tādu retu infekcijas slimību ārstēšanai vai profilaksei, kuras skar tikai viena ganāmpulka dzīvniekus un kuru ierobežošanai un profilaksei nav reģistrētas imunoloģiskās veterinārās zāles. Tādējādi praktizējošam veterinārārstam sadarbībā ar dzīvnieku īpašnieku ir iespējams veikt efektīvus šīs infekcijas slimības apkarošanas un profilakses pasākumus, vienlaikus samazinot antibiotiku patēriņu dzīvnieku infekcijas ārstēšanai.

Veiktie grozījumi arī nodrošina iespēju personai, kas vēlas veikt darbības ar veterinārajām zālēm, Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) iesniegt iesniegumu un tam pievienotos dokumentus elektroniska dokumenta veidā un dienestam izsniegt dokumentus elektroniska dokumenta veidā, tādējādi atvieglojot dokumentu iesniegšanas un izsniegšanas procedūras.

Grozījumi reglamentē prasības autogēno vakcīnu ražotājam, autogēno vakcīnu marķējumam un lietošanas instrukcijai, stingru rīcības kārtību praktizējošam veterinārārstam pēc vakcīnu saņemšanas no ražotāja, atļauju derīguma termiņus, PVD iesniedzamo dokumentu uzskaitījumu u.tml.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana