Teritoriju pārvaldība

Paredzēts atbalsts zvejas kuģu remonta un uzturēšanas būvju rekonstrukcijai

Ilze Vabole, AgroPols
25.09.2012

25. septembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 26. maija noteikumos Nr.371 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās””, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā nosaka, ka turpmāk atbalsts tiks papildus paredzēts zvejas kuģu remonta un uzturēšanas būvju rekonstrukcijai. Paredzams, ka izmaiņas atbalsta piešķiršanas nosacījumos nodrošinās zvejas flotes efektīvu funkcionēšanu un darbības nodrošināšanai nepieciešamās remonta un uzturēšanas būves, kur veikt plānotās apkopes.

Lai nodrošinātu apstiprināto projektu savlaicīgu īstenošanu un novērstu nelietderīgu finansējuma rezervēšanu, izmaiņas noteikumos paredz, ka finansējuma pieejamību apliecinošie dokumenti Lauku atbalsta dienestā (LAD) iesniedzami reizē ar projekta iesniegumu vai triju mēnešu laikā pēc lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā. Savukārt, lai mazinātu administratīvo slogu, atbalsta piešķiršanas kārtībā precizēti iepirkuma procedūru apliecinošie dokumenti. Tāpat tiek mainīti projektu atlases kritēriji, papildu punktus piešķirot biedrībām.

Pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi par iesniegtajiem projektiem iepriekšējās projektu iesniegumu iesniegšanas kārtās, noteikumos izdarīti arī vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40258412&mode=mk&date=2012-09-25

AgroPols

x

Paroles atgadināšana