Teritoriju pārvaldība

Jaunās Klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanas prasības papildinātas ar dzīvnieku ķērāju apmācības kārtību

Ilze Vabole, AgroPols
02.10.2012

2. oktobrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanas prasības”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Jaunie noteikumi papildināti ar dzīvnieku ķērāju apmācības kārtību.

Noteikumu projekts nosaka prasības klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanai, šo dzīvnieku ķērāja pienākumus un apmācības programmas saturu. Noteikumi paredz apmācības un reģistrācijas kārtību biedrībā „Latvijas veterinārārstu biedrība”, kā arī dzīvnieku ķērāja apliecības izsniegšanas un anulēšanas kārtību.

Noteikumi paredz, ka fiziska persona, pirms uzsākt klaiņojošu dzīvnieku izķeršanu, Latvijas veterinārārstu biedrībā iesniedz iesniegumu. Latvijas veterinārārstu biedrība organizē dzīvnieku ķērāju apmācības kursus, kas norisinās vienu dienu, un pēc kursu noklausīšanās fiziskai personai izsniedz apliecību. Ja apliecība tiek pazaudēta vai nozagta vai ja mainījušies dzīvnieku ķērāja personas dati, dzīvnieku ķērājs Latvijas veterinārārstu biedrībā iesniedz attiecīgu iesniegumu. Latvijas veterinārārstu biedrība piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas dzīvnieku ķērājam atkārtoti izsniedz apliecību, par kuru dzīvnieku ķērājs maksā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par Latvijas veterinārārstu biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros veikto darbību samaksu. Apliecību neizsniedz atkārtoti, ja tā ir anulēta gadījumos, kad dzīvnieku ķērājs ir pārkāpis normatīvajos aktos noteiktās dzīvnieku labturības prasības un tā dēļ dzīvniekam ir nodarīts kaitējums.

Jaunie noteikumi aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2010. gada 28. decembra noteikumus Nr. 1192 „Klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanas kārtība” un tie stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40255254&mode=mk&date=2012-10-02

AgroPols

x

Paroles atgadināšana