Teritoriju pārvaldība

Grozījumi Kārtībā, kādā apseko un nosaka neapstrādātās lauksaimniecībā izmantojamās zemes platību un sniedz informāciju par to

Ilze Vabole, AgroPols
23.10.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumos Nr.635 „Kārtība, kādā apseko un nosaka neapstrādātās lauksaimniecībā izmantojamās zemes platību un sniedz informāciju par to”, ko 23. oktobrī apstiprināja Ministru kabinets, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Pirms neapstrādātās zemes platību apsekošanas sākuma Lauku atbalsta dienestam (LAD) ir jābūt nodrošinātam ar aktuālākajiem datiem, kas ir Valsts zemes dienesta (VZD) rīcībā. Noteikumi paredz, ka informāciju no VZD Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas un Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas LAD saņems tiešsaistes režīmā.

Noteikumi precīzāk reglamentē, ka LAD apsekos tās lauksaimniecībā izmantojamās zemes vienības, kurām ir noteikts kāds no lauksaimniecībā izmantojamās zemes lietošanas veidiem un kuru platības zemes vienībā ir lielāka par 1 hektāru. Līdz ar to tiem zemes īpašniekiem, kas būs mainījuši zemes lietošanas veidu, bet nebūs aktualizējuši kadastra datus, nebūs pamata iesniegt pretenzijas par to, ka, piemēram, apbūvei paredzētai zemei tiek piemērots neapstrādātai lauksaimniecībā izmantojamai zemei paredzētais nodoklis.

Noteikumi arī paredz, ka LAD apsekošanas rezultātā iegūto informāciju apstrādās un nosūtīs vietējām pašvaldībām līdz kārtējā gada 20. novembrim.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana