Teritoriju pārvaldība

Apstiprināti papildu valsts tiešie maksājumi ciltsdarbam 5,7 miljonu latu apmērā

Ilze Vabole, AgroPols
06.11.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta 2012. gada 17. janvāra noteikumos Nr.64 „Kārtība, kādā piešķir valsts atbalstu vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā, kā arī to ģenētiskās kvalitātes noteikšanai un produktivitātes datu izvērtēšanai”, ko 6. novembrī apstiprināja Ministru kabinets informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Ņemot vērā dzīvnieku skaita pieaugumu nozarēs, MK atļāva veikt papildu valsts tiešos maksājumus Ls 5 688 950 cūkkopības, piensaimniecības, gaļas liellopu audzēšanas nozarēm, tādējādi ļaujot saglabāt ražošanas apmērus un nodrošinot augstvērtīgu dzīvnieku saglabāšanu ganāmpulka ciltskodolā.

Valdība nolēma, ka ģenētiski augstvērtīgu vaislas dzīvnieku saglabāšanai, produktivitātes datu izvērtēšanai un dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā tiks veikts gala norēķins šādā apmērā:

1) cūkkopībā - par 2 473 440 latiem,

2) piensaimniecībā - par 2 789 460 latiem,

3) liellopu gaļas audzēšanā - par 426 050 latiem.

Ģenētiski augstvērtīga ciltskodola saglabāšana, nodrošinot nepārtrauktību un kvalitāti, ļaus Latvijai palikt neatkarīgai no citām valstīm, spējot sevi nodrošināt ar veselīgiem, ģenētiski augstvērtīgiem tīršķirnes dzīvniekiem un to pēcnācējiem.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana