Teritoriju pārvaldība

Grozīti rūpnieciskās zvejas limiti piekrastes ūdeņos 2013. gadam

Ilze Vabole, AgroPols
03.01.2013

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2009. gada 30. novembra noteikumos Nr.1375 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību piekrastes ūdeņos", informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Valdība tos akceptēja 3. janvārī.

Noteikumi Nr. 1375 paredz, ka pašvaldības reizi gadā līdz 1. jūlijam Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā „BIOR” (BIOR) var iesniegt priekšlikumus par piekrastes ūdeņos noteikto zvejas limitu maiņu, ko BIOR attiecīgi izvērtē un pēc tam iesniedz ZM zinātniski pamatotus atzinumus par šo limitu iespējamām izmaiņām. Savukārt ZM sagatavo attiecīgus noteikumu Nr.1375 grozījumus to izskatīšanai un apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Pamatojoties uz BIOR atzinumiem, 2013. gadā mainīti šādi rūpnieciskās zvejas limiti piekrastes ūdeņos:

· Jūrmalas pilsētas pašvaldībai papildus piešķirts reņģu tīkla limits – 30 tīklu – tā izmantošanai specializētai salaku zvejai ziemas periodā no 1. decembra līdz 15. aprīlim;

· Ventspils novada pašvaldībai papildus piešķirts viens velkamā vada limits.

Tāpat grozījumos paredzēts, ka turpmāk piekrastes pašvaldībām, kurām saskaņā ar noteikumiem ir noteikts mencu nozvejas apjoma limits, būs iespēj a ar savu lēmumu nodalīt pašpatēriņa zvejas vajadzībām ne tikai zvejas rīku limita daļu, bet arī atsevišķu mencu nozvejas apjoma limita daļu, kas nepārsniegtu 5% no kopējā mencu nozvejas apjoma limita , tā dodot iespēju katram pašpatēriņa zvejniekam pašpatēriņa zvejai iedalīt gada mencu nozvejas apjomu, kas nav lielāks par 200 kilogramiem.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana