Teritoriju pārvaldība

Jaunas Kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzības prasības

Ilze Vabole, AgroPols
08.01.2013

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta noteikumus „Kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzības prasības”, ko 8. janvārī pieņēma valdība, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Līdz ar to ir ieviests nepieciešamais Eiropas Savienības (ES) regulējums Latvijas normatīvajos dokumentos.

 Noteikumi noteic prasības dzīvnieku pirmskaušanas turēšanai, apdullināšanai un prasības liellopu un aitu kaušanai saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta pilnvarota veterinārārsta pienākumus kautuvē.

Noteikumi arī nosaka kāvēju un citu personu, kas saistītas ar dzīvnieku nonāvēšanu, apmācību, izvirzot prasības un pienākumus apmācības veicējam, kvalifikācija sertifikāta izsniegšanas, apturēšanas un anulēšanas kārtību un apmācīto personu reģistrācijas kārtību.

Noteikumi norāda iestādi, kura pildīs zinātniskā atbalsta funkcijas atbilstoši ES regulējuma prasībām, kā arī iestādi, kas veiks apmācību kāvējiem un citām dzīvnieku nonāvēšanā iesaistītajām personām.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv .

Papildu informācija - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana