Teritoriju pārvaldība

Pielāgo "Noteikumu par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos" normas ES jaunākajām likumdošanas iniciatīvām

Ilze Vabole, AgroPols
22.01.2013

Otrdien, 22. janvārī, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2007. gada 2. maija noteikumos Nr. 296 „Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Galvenās izmaiņas saistītas ar šo noteikumu normu piemērošanu Eiropas Savienības (ES) jaunākajām likumdošanas iniciatīvām.

Lai nodrošinātu Latvijā realizētās zvejas kontroles atbilstību ES prasībām par attiecīgo kontroli, inspekcijām un Kopējās zivsaimniecības politikas (KZP) noteikumu piemērošanu, grozījumi precizē rūpnieciskās zvejas noteikumus. Tāpat noteikumos veikti redakcionāli un tehniski precizējumi , lai nodrošinātu vienotas terminoloģijas lietošanu, precizētu procedūras veicamajiem uzdevumiem.

Ievērojot Latvijas Zvejnieku federācijas priekšlikumu un ņemot vērā Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” atzinumu , noteikumos paredzēts izmantot ES tiesību aktā noteikto atkāpi un atļaut Latvijas zvejniekiem Baltijas jūrā akmeņplekstu piezveju 3% apmērā laika periodā no 1. jūnija līdz 31. jūlijam.

Izmaiņas noteikumos samazin a administratīvo slogu rūpnieciskās zvejas veicējiem. Turpmāk informāciju par kuģa iziešanu no ostas, zvejas rīka ievietošanu, nozvejas pacelšanu uz klāja, kā arī citu informāciju Valsts vides dienestam (VVD) varēs sniegt, izmantojot elektronisko ziņošanas sistēmu. Tāpat grozījumi noteikumos Valsts vides dienestam nosaka plašākas pārraudzības un kontroles iespējas pār zvejas darbībām, tādējādi samazinot iespējas iesaistīties nelegālā, nereģistrētā vai nekontrolētā zvejā, kā arī nodrošinot zivju resursu saglabāšanu.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv .

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40257031&mode=mk&date=2013-01-22

AgroPols

x

Paroles atgadināšana