Teritoriju pārvaldība

Apstiprināti jauni „Noteikumi par zinātniskiem mērķiem izmantojamo dzīvnieku aizsardzību”

Ilze Vabole, AgroPols
22.01.2013

 22. janvārī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos jaunos Ministru Kabineta (MK) noteikumus „Noteikumi par zinātniskiem mērķiem izmantojamo dzīvnieku aizsardzību”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Noteikumi, regulējot izmēģinājumu dzīvnieku aizsardzību, nosaka izmēģinājumu dzīvnieku audzētāju, piegādātāju un lietotāju reģistrācijas un tās anulēšanas kārtību, prasības izmēģinājumu dzīvnieku audzētājiem, piegādātājiem un lietotājiem, labturības prasības izmēģinājumu dzīvnieka iegūšanai, apzīmēšanai, audzēšanai, turēšanai, kopšanai, piegādei un izmantošanai, kā arī to dzīvnieku sarakstu, kurus audzē izmantošanai procedūrās.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā izmēģinājuma projekta atļauju izvērtē un izsniedz, groza, atjauno vai anulē.

Noteikumos iekļautas prasības telpām, iekārtām, inventāram, audzētāju, piegādātāju un lietotāju darbiniekiem, labturības struktūrai.

Tāpat noteikumos regulēta informācijas reģistrēšanas, apkopošanas un pārskatu iesniegšanas, kā arī dokumentācijas glabāšanas kārtība.

Salīdzinājumā ar pašlaik spēkā esošajiem Ministru kabineta 2010. gada 21. decembra noteikumiem Nr.1131 „Noteikumi par izmēģinājumu dzīvnieku audzētāju, piegādātāju un lietotāju reģistrāciju, kārtība, kādā veicamas darbības ar izmēģinājumu dzīvniekiem, un izmēģinājumu dzīvniekiem nodrošināmās labturības prasības”, jaunajos noteikumos samazināts iesniedzamās informācijas apmērs par dzīvniekiem, kuru izmēģinājumu dzīvnieku audzēšanas, lietošanas vai piegādes uzņēmuma īpašnieks reģistrē, glabā un iesniedz Pārtikas un veterinārajā dienestā.

Noteikumi nosaka precīzu un detalizētu informāciju par veiktajām procedūrām un izmēģinājuma projektiem, to izvērtēšanas kārtību, dokumentācijas reģistrēšanas, uzglabāšanas un apkopošanas kārtību.

Latvijā pašlaik reģistrēti 11 izmēģinājumu dzīvnieku audzētāji, piegādātāji un lietotāji.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv .

Papildu informācija - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana