Teritoriju pārvaldība

Akceptēts MK rīkojums „Par publisko iepirkumu klasiskā cūku mēra apkarošanas pasākumiem

Ilze Vabole, AgroPols
05.02.2013

5. februārī Ministru kabinets (MK) akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto MK rīkojumu „Par publisko iepirkumu klasiskā cūku mēra apkarošanas pasākumiem”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Rīkojumā noteikts, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Klasiskā cūku mēra (KCM) vakcīnas iegādi un KCM vakcīnas izlikšanas pakalpojumu iepirkumu, ņemot vērā nepieciešamo rīcības steidzīgumu, drīkst veikt saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 3.panta trešās daļas 2.punktu. Rīkojums paredz, ka Publisko iepirkumu likuma 3.panta trešās daļas 2.punktā noteiktā kārtība tiks izmantota pavasara vakcinācijas kampaņas nodrošināšanai (KCM vakcīnas 400 000 devu iegāde par ne vairāk kā 309 760 latu un aviācijas kompānijas pakalpojumi vakcīnas izlikšanai ne vairāk kā 99 220 latu).

Eiropas Savienībā (ES) KCM vakcīnas ražo tikai viens uzņēmums, un ierobežotās izmantošanas dēļ vakcīnas tiek ražotas tikai pēc pieprasījuma. Lai nodrošinātu vakcinācijas savlaikus sākšanu, vakcīnu ražošanas kompānijai nekavējoties nepieciešams sākt KCM vakcīnas ražošanu. Vakcīnas ražošana ir laikietilpīgs process, kas ietver dzīva vīrusa savairošanu un iestrādi noteiktā substancē. Patlaban ražotājam nav juridiska pamata uzsākt vakcīnu ražošanu, jo nav noslēgts līgums. Jāņem vērā arī tas, ka KCM vakcīnu ražotājs nav Latvijas komersants un piedāvājuma iesniegšanas termiņam jābūt samērīgam, lai pretendents spētu veikt izvirzīto prasību tulkojumu un sagatavotu piedāvājumu.

Rīkojumā norādītā aviokompānija ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kurš ir atbilstoši aprīkots, lai veiktu darbības ar bioloģiskas izcelsmes preparātiem (līdz šim izsludinātajos iepirkumos neviena cita Latvijas vai ārvalstu kompānija nav sniegusi savus piedāvājumus vakcīnas izlikšanas pakalpojumu sniegšanai).

Vasaras un rudens KCM vakcinācijas kampaņu īstenošanai vakcīnas iegādes un vakcīnas izlikšanas pakalpojumu iepirkumu ZM veiks saskaņā ar Publisko iepirkumu likumā noteiktajām procedūrām.

Plašāka informācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana