Teritoriju pārvaldība

Pieņemti jauni „Noteikumi par ārpuskvotas cukura ražošanu un rūpnieciskā cukura pārstrādi”

Ilze Vabole, AgroPols
16.04.2013

Sagatavoti jauni noteikumi ārpuskvotas cukura ražošanai un rūpnieciskā cukura pārstrādei, kas definē kompetento iestādi, kura būs tiesīga veikt ārpuskvotas cukura ražotāju un rūpnieciskā cukura pārstrādātāju apstiprināšanu, apstiprinājuma atsaukšanu, kā arī uzņēmējus pārbaudīt un piemērot viņiem soda sankcijas, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Noteikumi nosaka nepieciešamo informāciju, kura ārpuskvotas cukura ražotājam un rūpnieciskā cukura pārstrādātājam būs jāiesniedz Lauku atbalsta dienestā cukura bilances sagatavošanai.

Tāpat noteikumi nosaka papildu nodevas piemērošanas kārtību, ja ārpuskvotas saražotais cukurs tiek realizēts iekšējā vai ārējā tirgū (izņemot rūpnieciskajā ražošanā), un soda sankciju piemērošanas kārtību ārpuskvotas cukura ražotājiem un rūpnieciskā cukura pārstrādātājiem, ja netiek ievērotas ES tiesību aktu prasības.

„Noteikumi par ārpuskvotas cukura ražošanu un rūpnieciskā cukura pārstrādi”, ko 16. aprīlī apstiprināja valdība, stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana