Teritoriju pārvaldība

Samazināts administratīvais slogs atbalsta aktivitātē „Arodapmācības” pretendentiem

Ilze Vabole, AgroPols
17.04.2013

16. aprīlī  valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtībā, kas paredz samazināt administratīvo slogu atbalsta pretendentiem, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Uz atbalstu var pretendēt juridiskas personas, kas organizē mācības lauksaimniecības un pārtikas ražošanas nozarē, kā arī mežsaimniecībā.

Lai samazinātu administratīvo slogu atbalsta pretendentiem, grozījumi paredz, ka turpmāk Lauku atbalsta dienests informāciju no Valsts ieņēmumu dienesta par to, ka atbalsta pretendentam nav nodokļu parādu, saņem Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā, nepieprasot to atbalsta pretendentam.

Savukārt, lai nodrošinātu efektīvāku atbalsta pasākuma „Arodapmācības un informācijas pasākumi” aktivitātē „Arodapmācības” ieviešanu, noteikumos izdarīti grozījumi projektu atlases kritērijos. Izmaiņas nosaka, ka vienādu punktu gadījumā priekšroka tiek dota tam atbalsta pretendentam, kas ir norādījis zemākās attiecināmās izmaksas par vienu mācību stundu.

Tāpat noteikumos veikti vairāki redakcionāli grozījumi, kā arī izmaiņas, kas paredz, ka mācību tēmas arī nozares speciālistu līmenī apstiprina Zemkopības ministrija.

Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2008. gada 22. decembra noteikumos Nr. 1081 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma „Arodapmācības un informācijas pasākumi” aktivitātē „Arodapmācības”” pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40279277&mode=mk&date=2013-04-16

AgroPols

x

Paroles atgadināšana