Teritoriju pārvaldība

Apstiprināts jauns publisko maksas pakalpojumu cenrādis Lauksaimniecības datu centram

Ilze Vabole, AgroPols
30.04.2013

Valdība 30. aprīlī apstiprināja jaunu publisko maksas pakalpojumu cenrādi Lauksaimniecība datu centram, jo no šāgada 1. janvāra Lauksaimniecības datu centam (LDC) ir mainīts juridiskais statuss, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Jaunie „Noteikumi par Lauksaimniecības datu centra sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi” neparedz līdzšinējo maksas pakalpojumu - maksu par gaļas liellopu un aitu pārraudzības datu apstrādi – jo to turpmāk segs no valsts atbalsta līdzekļiem lauksaimniecībai.

Vēl maksa netiks piemērota par atšķirības lenti un mikroshēmu bīstama suņa atpazīšanai. Tā kā „Kārtība, kādā suni atzīst par bīstamu, un prasības bīstama suņa turēšanai” notei c , ka īpašniekam suns jāapzīmē un jāreģistrē pirms tā bīstamības izvērtēšanas, tad cenrādī vairs nav nepieciešama pozīcija par atšķirības lentes un mikroshēmas vienlaikus izsniegšanu .

Nebūs jāmaksā arī pa mājas (istabas) dzīvnieka īpašnieka maiņas reģistrāciju, jo LDC šo pakalpojumu turpmāk sniegs bez maksas.

Noteikum i paredz, ka turpmāk par dzīvnieku apsēklošanas reģistrācijas lapas ievadi centra klientu pieņemšanas vietās būs jāmaksā 10 santīmu . Šī maksa noteikta, lai veicinātu mākslīgās apsēklošanas tehniķus izmantot LDC elektroniskās datubāzes iespējas - j a mākslīgās apsēklošanas tehniķis datus par dzīvnieka apsēklošanu datubāzē ievad īs pats, viņam par datu ievadi nebūs jāmaksā.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc t ā publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana