Teritoriju pārvaldība

Apstiprina mājas (istabas) dzīvnieku barības uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtību

Ilze Vabole, AgroPols
07.05.2013

7. maijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus dzīvnieku barības apritē iesaistīto uzņēmumu reģistrācijas un atzīšanas kārtībā, kas uzņēmumiem rada iespēju laist dzīvnieku barības apritē produktus, kas iepriekš bija aizliegti, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Izmaiņas noteikumos ietver prasības, kas nosaka mājas (istabas) dzīvnieku barības uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtību, kā arī to pārtikas aprites uzņēmumu, tehnisko produktu un blakusproduktu ražošanas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtību, kuri daļu savas produkcijas vēlas novirzīt dzīvnieku barībai.

Ņemot vērā grozījumus normatīvajos aktos par barības liegumu, blakusproduktu ražošanas uzņēmumiem parādās iespēja laist dzīvnieku barības apritē produktus, kas iepriekš bija aizliegti. Izmaiņas noteikumos nosaka, ka šiem uzņēmumiem jābūt reģistrētiem kā dzīvnieku barības aprites uzņēmumiem.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2009. gada 30. jūnija noteikumos Nr. 730 „Dzīvnieku barības apritē iesaistītā uzņēmuma reģistrācijas un atzīšanas kārtība” pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40274335&mode=mk&date=2013-05-07

AgroPols

x

Paroles atgadināšana