Teritoriju pārvaldība

Arī zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumi varēs saņemt kredītgarantijas

Ilze Vabole, AgroPols
06.08.2013

Otrdien, 2013. gada 6. augustā, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādātos „Grozījumus Ministru kabineta 2009. gada 7. jūlija noteikumos Nr. 746 „Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas kārtība”", informēja ZM  sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Tie paredz  palielināt maksimālo garantijas apmēru pārtikas pārstrādes uzņēmumiem un iespēju kredītgarantijas saņemt arī zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumiem.

Līdz šim pārtikas pārstrādes uzņēmumiem maksimālais kredīta garantijas apmērs bija 40% no kredītiestādes izsniegtā kredīta vai galvojuma summas vienā projektā. Veiktie grozījumi valdības noteikumos „Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas kārtība” pārtikas pārstrādātājiem ļauj saņemt līdz 60% no kredītiestādes izsniegtā kredīta vai galvojuma summas investīciju pasākumiem.

Savukārt zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumiem līdz grozījumu veikšanai nebija nekādu iespēju saņemt kredītgarantijas ne Lauku attīstības fondā, ne Latvijas Garantiju aģentūrā. Pēc grozījumu stāšanās spēkā arī zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumi varēs saņemt kredītgarantijas.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumiem - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana