Teritoriju pārvaldība

Ārkārtas situāciju saistībā ar sevišķi bīstamas infekcijas slimības (epizootijas) izplatību turpmāk izsludinās Ministru kabinets

Ilze Vabole, AgroPols
13.08.2013

Otrdien, 13. augustā, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādātos grozījumus vairākos noteikumos, kas precizē kārtību, kādā tiek veiktas darbības ārkārtas situācijas izsludināšanas gadījumos saistībā ar sevišķi bīstamas infekcijas slimības (epizootijas) izplatību, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas noteikumos izstrādātas, lai nodrošinātu dzīvnieku sevišķi bīstamo infekcijas slimību uzraudzības pasākumus.

Līdz šim noteikts, ka Zemkopības ministrija par sevišķi bīstamas infekcijas slimības (epizootijas) izplatību informē Krīzes vadības padomes priekšsēdētāju. Grozījumi noteikumos paredz, ka turpmāk ārkārtas situāciju izsludina Ministru kabinets (MK) pēc informācijas saņemšanas no attiecīgās nozares ministrijas par to, ka nepieciešams izsludināt ārkārtas situāciju. Izmaiņas noteikumos izstrādātas saskaņā ar grozījumiem likumā „Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli” un „Veterinārmedicīnas likumā”.

Izmaiņas MK 2004. gada 30. novembra noteikumos Nr. 991 „Klasiskā cūku mēra likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība”, 2004. gada 17. februāra noteikumos Nr. 83 „Āfrikas cūku mēra likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība” un 2002. gada 19. marta noteikumos Nr. 127 „Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par noteikumiem pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/mksedes/saraksts/darbakartiba/?sede=681

AgroPols

x

Paroles atgadināšana