Teritoriju pārvaldība

Apstiprināti grozījumi divos noteikumos - par dārzeņu šķirņu kolekcijā esošo sēklu izplatīšanu un un valsts nodevas apmērs par reģistrēšanos kolekcionāru reģistrā

Ilze Vabole, AgroPols
13.08.2013

Valdība otrdien, 13. augustā, apstiprināja grozījumus divos noteikumos, kuri reglamentēs, kā turpmāk Latvijā kolekcionārs varēs izplatīt savā dārzeņu šķirņu kolekcijā esošās sēklas, kā arī, cik liela valsts nodeva būs maksājama kolekcionāriem par reģistrēšanos dārzeņu šķirņu kolekcionāru reģistrā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Līdz šim „Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi” neregulēja kolekcionāra šķirņu sēklu izplatīšanu, tāpēc bija nepieciešams izstrādāt nosacījumus kolekcionāriem dārzeņu šķirņu sēklu izplatīšanai. Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie grozījumi noteikumos „Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi” nosaka kolekcionāru reģistrēšanas kārtību kolekcionāru reģistrā un arī nosacījumus sēklu iesaiņošanai.

Tā kā grozījumi Sēklu un šķirņu aprites likumā paredz jaunu valsts nodevu par personas reģistrāciju un izmaiņu veikšanu Kultūraugu uzraudzības valsts informācijas sistēmas dārzeņu šķirņu kolekcionāru reģistrā, ZM izstrādāja arī grozījumus „Noteikumos par valsts nodevu sēklu aprites jomā”. Grozījumi noteikumos nosaka valsts nodevas apmēru par personas reģistrāciju un izmaiņu veikšanu Kultūraugu uzraudzības valsts informācijas sistēmas dārzeņu šķirņu kolekcionāru reģistrā, kā arī precizē normu par valsts nodevas samaksu apliecinošiem dokumentiem.

Grozījumi Ministru kabineta (MK) 2010.gada 29.jūnija noteikumos Nr. 592 „Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi” un grozījumi MK 2009.gada 24.novembra noteikumos Nr. 1351 „Noteikumi par valsts nodevu sēklu aprites jomā” spēkā stāsies pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana