Teritoriju pārvaldība

Apstiprināti jauni noteikumi „Prasības veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzējiem un veterinārmedicīniskās prakses iestādēm un to reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtība”

Ilze Vabole, AgroPols
10.09.2013

Otrdien, 10. septembrī, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādātos nosacījumus, kas paredz prasības veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzējam un veterinārmedicīniskās prakses iestādei un to reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtību, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumi izstrādāti saskaņā ar grozījumiem Veterinārmedicīnas likumā.

Ņemot vērā to, ka līdz šim bija noteiktas prasības tikai veterinārmedicīniskās aprūpes prakses darba vietām, jaunajos noteikumos noteiktas prasības veterinārmedicīniskās prakses iestādēm un veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzējiem. Veterinārmedicīnas likumā noteikts, ka veterinārmedicīniskās prakses iestādes un veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzēji ir Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) veterinārās uzraudzības objekti.

Noteikumi paredz, ka PVD pirms veterinārmedicīniskās prakses iestādes darba uzsākšanas novērtē tās atbilstību un reģistrē PVD uzraudzībai pakļauto uzņēmumureģistrā. Noteikumi paredz, ka visus veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzējus arī reģistrē PVD uzraudzībai pakļauto uzņēmumu reģistrā.

Jaunie noteikumi „Prasības veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzējiem un veterinārmedicīniskās prakses iestādēm un to reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtība” aizstās arī šobrīd spēkā esošos Ministru Kabineta (MK) 2004. gada 13. jūlija noteikumus Nr. 599 „Prasības dzīvnieku veterinārmedicīniskās aprūpes prakses darba vietām” un stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par noteikumiem pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40286310&mode=mk&date=2013-09-10

AgroPols

x

Paroles atgadināšana