Teritoriju pārvaldība

Programmā „Skolas auglis” varēs piedalīties arī bioloģiski audzēto augļu un dārzeņu ražotāji

Ilze Vabole, AgroPols
03.12.2013

Otrdien, 3. decembrī, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus atbalsta piešķiršanas kārtībā augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas kārtībā sagatavotas, lai nodrošinātu, ka programmā „Skolas auglis” var piedalīties arī bioloģiski audzēto augļu un dārzeņu ražotāji.

Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā izdarītas, lai jau šajā 2013./2014. mācību gada programmā „Skolas auglis” tiktu iekļauti arī bioloģiski audzēti augļi un dārzeņi. Produktu izdale attiecīgajā mācību gadā ir sākusies ar 2013. gada 1. oktobri un ilgs līdz 2014. gada 24. janvārim.

Programma „Skolas auglis” Latvijā darbojas kopš 2010./2011. mācību gada. Tās mērķis, bez maksas nodrošinot svaigus augļus un dārzeņus, ir palielināt šo produktu patēriņu 1.–9. klases skolēnu uzturā, mainīt skolēnu ēšanas paradumus un paplašināt skolēnu zināšanas par veselīgu uzturu un svaigu augļu un dārzeņu nozīmi tajā. Īstenojot programmu „Skolas auglis”, skolēniem līdz šim tika dalīti integrēti audzēti svaigi augļi (āboli, bumbieri, lielogu dzērvenes) un dārzeņi (kāposti, kolrābji, burkāni, kāļi) vai šo produktu asorti, kas transportēti no to ražošanas un iesaiņošanas vietas līdz attiecīgajai mācību iestādei ne tālāk par 300 km (vienam skolēnam – 100 g porcija dienā trīs reizes mācību nedēļā). Saskaņā ar atbalsta piešķiršanas kārtībā ieviestajām izmaiņām turpmāk pēc šādiem pašiem principiem skolēniem varēs izdalīt arī bioloģiski audzētus augļus un dārzeņus.

Izmaiņas kārtībā stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par grozījumiem MK 2010.gada 3.augusta noteikumos Nr.737 „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs” pieejama MK mājas lapā: saite

AgroPols

x

Paroles atgadināšana