Teritoriju pārvaldība

Bioloģiskās produkcijas importam no trešajām valstīm būs nepieciešams kontroles iestādes apliecinājums

Ilze Vabole, AgroPols
03.12.2013

Grozījumi noteikumos par bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtību, ko otrdien, 3. decembrī, apstiprināja Ministru kabinets, noteic, kā turpmāk tiks izsniegtas atļaujas bioloģiskās lauksaimniecības produktu importam no trešajām valstīm, un precizē sabiedrisko ēdināšanas iestāžu sertificēšanu, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Noteikumi paredz prasību neizsniegt sertifikātu divus gadus tiem pārtikas aprites uzņēmumiem un organizācijām, kuru dalībnieks ir juridiskā persona vai tās pārvaldes institūcijas amatpersona ir fiziskā persona, kurai anulēts sertifikāts.

Pārtikas apritē iesaistītajām personām gadskārtējā pārskatā par bioloģisko saimniecību turpmāk būs jāsniedz informācija arī par produkciju, kas realizēta ārpus Latvijas, un par platību zem akvakultūras dīķiem.

Noteikumu grozījumi noteic, ka sabiedriskās ēdināšanas iestādes varēs sertificēt kā bioloģiskos uzņēmumus, ja tās viena mēneša laikā ēdienu gatavošanai būs iegādājušās vairāk nekā 30 procentus bioloģiski ražotu izejvielu.

Turpmāk varēs saņemt atļauju bioloģiskās lauksaimniecības produktu importam no trešajām valstīm, noteic veiktie grozījumi. Lai saņemtu šādu atļauju, importētājam būs jāsagatavo iesniegums Pārtikas un veterinārajam dienestam. Iesnieguma katrai lapai būs jābūt apliecinātai tajā kontroles iestādē, kura kontrolē konkrēto eksportētāju trešajā valstī.

Lai ieviestu jauno pakalpojumu – atļaujas izsniegšanu bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ievešanai no trešajām valstīm, vienlaikus grozīti arī „Noteikumi par Pārtikas un veterinārā dienesta veikto valsts uzraudzības un kontroles darbību un sniegto maksas pakalpojumu samaksu”. Noteikumi, ko valdība 3.decembrī apstiprināja, turpmāk noteiks samaksu par atļaujas sagatavošanu un izsniegšanu bioloģiskās lauksaimniecības produktu importam no trešajām valstīm.

Noteikumi „Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 26.maija noteikumos Nr.485 „Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība”” un „Grozījums Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumos Nr.1231 „Noteikumi par Pārtikas un veterinārā dienesta veikto valsts uzraudzības un kontroles darbību un sniegto maksas pakalpojumu samaksu”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Papildu informācija par noteikumiem Ministru kabineta mājaslapā: „Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 26.maija noteikumos Nr.485 „Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība”” (saite) un „Grozījums Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumos Nr.1231 „Noteikumi par Pārtikas un veterinārā dienesta veikto valsts uzraudzības un kontroles darbību un sniegto maksas pakalpojumu samaksu”” (saite).

AgroPols

x

Paroles atgadināšana