Teritoriju pārvaldība

Apstiprināti grozījumi Noteikumos par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem

Ilze Vabole, AgroPols
11.12.2013

Valdība otrdien, 10. decembrī, apstiprināja grozījumus noteikumos par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Grozījumi nepieciešami, lai projektu iesniedzējus, kuri vēlas saņemt atbalstu no Zivju fonda, stimulētu rūpīgāk sagatavot projekta pieteikumu un iesniegt visus vērtēšanai nepieciešamos dokumentus, kā arī savlaikus iesniegt normatīvajos aktos paredzētos pārskatus un atskaites par atbalstam pieteiktajiem ūdeņiem.

Zivju fonda padome, pieņemot lēmumu par atbalsta piešķiršanu vai atteikumu, līdzšinējā praksē bieži saskārusies ar situāciju, kad projekta iesniedzēja paviršības vai nedisciplinētības dēļ padomei būtu bijis pietiekams pamatojums atteikt atbalstu jau pirms projekta vērtēšanas un nemaz nevērtēt šāda iesniedzēja iesniegumu. Patlaban padomei nav juridiska pamata attiecīgo projekta iesniegumu neiekļaut projektu vērtēšanas procedūrā. Veiktie grozījumi ļaus Zivju fonda padomei atteikt atbalstu pavirši iesniegtiem projektiem un to atbalsta pretendentu projektiem, kuri savas nedisciplinētības dēļ nav savlaikus iesnieguši normatīvajos aktos paredzētos pārskatus un atskaites par atbalstam pieteiktajiem ūdeņiem, vēl pirms projekta pieteikuma izvērtēšanas, tādējādi atvieglojot padomes darbu.

Vēl grozījumi noteic, ka Zivju fonda padome būs tiesīga pieņemt lēmumu par atteikumu piešķirt atbalstu un nevērtēt projektus par tām ūdenstilpēm, kurās iepriekšējos divus gadus pēc kārtas ar Zivju fonda atbalstu tikuši ielaisti ekspluatācijas noteikumos norādītie zivju sugas mazuļi vai kāpuri. Divu gadu periods skaidrojams ar to, ka trešajā gadā pēc ielaišanas zivju mazuļi izaug par zvejojamām zivīm.

Noteikumi „Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 2. marta noteikumos Nr.215 „Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumiem - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana