Teritoriju pārvaldība

Samazinās administratīvo slogu dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasinātu produktu apritē iesaistītām personām

Ilze Vabole, AgroPols
07.01.2014

Valdība otrdien, 7. janvārī, apstiprināja Ministru kabineta noteikumu grozījumus, kas pēc stāšanās spēkā samazinās administratīvo slogu dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasinātu produktu apritē iesaistītām personām, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Grozījumi noteic, ka reģistrēties Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) turpmāk nevajadzēs fiziskām un juridiskām personām, kuras privātiem vai nekomerciāliem mērķiem apstrādā vai ražo medību trofejas, kā arī personām, kuras apstrādā vai likvidē pētniecības un diagnostikas paraugus izglītošanas mērķiem. Tāpat doties uz PVD ar reģistrēšanas iesniegumu nevajadzēs personām, kuras pārvadā sausu, neapstrādātu vilnu no dzīvnieku novietnēm tieši uz pārstrādes iekārtām, un arī personām, kuras dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus (piemēram, putnu spalvas rotaslietām, bišu vasku svecēm) izmanto nelielā daudzumā, lai tos tieši piegādātu vietējam galapatērētājam.

Noteikumi „Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 17.aprīļa noteikumos Nr.274 „Kārtība, kādā atzīst uzņēmumus un iekārtas un reģistrē personas, kas iesaistītas tādu dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasinātu produktu apritē, kas nav paredzēti cilvēku patēriņam”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumiem -MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana