Teritoriju pārvaldība

Pasākumā „Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde” palielina vienam atbalsta pretendentam attiecināmo izmaksu summu līdz 5 milj. eiro.

Ilze Vabole, AgroPols
29.01.2014

Otrdien, 28. janvārī, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtībā pasākumam „Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas kārtībā izdarītas, lai veicinātu pilnvērtīgu atlikušā Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzfinansējuma apgūšanu.

Šobrīd daudzi atbalsta pretendenti pasākumā „Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde” ir sasnieguši vienam atbalsta pretendentam attiecināmās izmaksu summas limitu, tāpēc vairs nevar pretendēt uz pasākumā atlikušo Eiropas Zivsaimniecības fonda un valsts budžeta līdzfinansējumu. Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā paredz palielināt vienam atbalsta pretendentam attiecināmo izmaksu summu no 4 268 616 eiro līdz 5 000 000 eiro.

Ņemot vērā to, ka tuvojas līdzfinansēto darbību izdevumu atbilstības termiņa beigas, izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā paredz arī saīsināt būvniecības un ar to saistīto iepirkuma dokumentu iesniegšanas laiku no sešiem mēnešiem līdz trīs mēnešiem,

Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2008. gada 1. aprīļa noteikumos Nr. 241 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam „Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”” pieejama MK mājas lapā: saite

AgroPols

x

Paroles atgadināšana