Teritoriju pārvaldība

Apstiprinātie grozījumi Veicinās atlikušā Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzfinansējuma apgūšanu

Ilze Vabole, AgroPols
13.03.2014

Otrdien, 11. martā, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus valsts un ES atbalsta piešķiršanas kārtībā zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā aktivitātei „Investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā sagatavotas, lai veicinātu pilnvērtīgu atlikušā Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzfinansējuma apgūšanu.

Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā aktivitātei „Investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā” paredz palielināt kopējo attiecināmo izmaksu summas limitu biedrībai 2007.–2013. gada plānošanas periodā no 1 707 447 eiro līdz 1 810 000 eiro. Tāpat izmaiņas kārtībā nosaka, ka maksimālā kopējā attiecināmo izmaksu summa vienam projektam ir 100 000 eiro. Jaunie nosacījumi atbalsta piešķiršanas kārtībā dos iespēju par atlikušo finansējumu īstenot vairāk projektu.

Atbalsta pretendents var būt biedrība, kura vismaz gadu pirms projekta iesnieguma iesniegšanas reģistrēta saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likumu un kurā ne mazāk kā piecu biedru komercdarbības joma ir zvejniecība, akvakultūra vai zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana, valsts kapitālsabiedrība vai atvasināta publiska persona (izņemot vietējās pašvaldības), kuras kompetencē ir zivju krājumu atražošana.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” mājaslapā www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2008. gada 11. novembra noteikumos Nr. 937 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā aktivitātei „Investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā”” pieejama MK mājaslapā: saite.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana