Teritoriju pārvaldība

Jauna kārtība „Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu investīciju veicināšanai lauksaimniecībā”

Ilze Vabole, AgroPols
13.05.2014

Otrdien, 13. maijā, valdība apstiprināja jaunu kārtību „Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu investīciju veicināšanai lauksaimniecībā”, kas aizstās patlaban spēkā esošos Ministru kabineta 2012. gada 13. novembra noteikumus Nr.775 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu investīciju veicināšanai lauksaimniecībā un investīcijām materiālās bāzes pilnveidošanai”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Salīdzinājumā ar pašlaik spēkā esošajiem noteikumiem, jaunie noteikumi papildināti ar vairākiem nosacījumiem, kas veicinās investīciju ieguldīšanu lauksaimniecībā.

Turpmāk daļēja kredītprocentu dzēšana primārās lauksaimniecības produktu ražotājiem notiks arī, iegādājoties jaunu lauksaimniecības traktortehniku (tai skaitā kombainu, pašgājēju augu smalcinātāju, smidzinātāju), piekabes un tādus lauksaimniecībā izmantojamos tehnoloģiskos agregātus, kuru darbināšanai izmanto traktortehniku. Atbalstu nav paredzēts piešķirt par traktortehnikas, piekabju, lauksaimniecībā izmantojamo tehnoloģisko agregātu iegādi, ja tam ir izmantoti atbalsta līdzekļi lauku attīstībai no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA). Kredītprocentus primārās lauksaimniecības produktu ražotājiem daļēji dzēsīs arī par vaislas lauksaimniecības dzīvnieku iegādi.

Atzītām lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām kredītprocentu daļēja dzēšana notiks arī, ja sabiedrība pirks jaunu kravas autotransportu.

Savukārt pārstrādes komersantiem, kuri atbilst mikrouzņēmuma, mazā un vidējā uzņēmuma kategorijai, daļēja kredītprocentu dzēšana paredzēta arī par jauna kravas autotransporta iegādi, ar kuru neveic komercpārvadājumus, jaunu lauksaimniecības produktu pārstrādes būvju būvniecībai un esošu būvju rekonstrukcijai, kā arī komersanta saimnieciskās darbības nodrošināšanai nepieciešamo iekārtu un tehnoloģiskā aprīkojuma (tostarp programmatūras) iegādi eļļas un tauku ražošanai.

„Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu investīciju veicināšanai lauksaimniecībā” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumiem - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana