Teritoriju pārvaldība

LLKC par 2013. gadu nebūs jāmaksā valstij dividendes

Ilze Vabole, AgroPols
13.05.2014

Otrdien, 13. maijā, valdība apstiprināja rīkojumu „Par valstij dividendēs izmaksājamo sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” peļņas daļu par 2013.gadu”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Rīkojums noteic, ka kapitālsabiedrībai „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” (LLKC) par 2013.gadu nebūs jāmaksā valstij dividendes no LLKC tīrās peļņas.

Tā kā Latvijai no ES Lauku attīstības programmas (LAP) nākamajam plānošanas periodam 2014.–2020. gadam ir piešķirts salīdzinoši mazāks finansējums, LLKC gadā saņems par 1,2 miljoniem eiro mazāku finansējumu no tehniskās palīdzības līdzekļiem. Turklāt pārejas periodā starp plānošanas periodiem LLKC nebūs pieejams nozīmīgs finansējums no ES pārrobežu sadarbības instrumentiem (piemēram, Interreg), kas samazinās uzņēmuma apgrozījumu vēl par aptuveni 0,2 miljoniem eiro gadā.

Kapitālsabiedrība plāno finansējuma samazinājumu kompensēt, palielinot apgrozījumu no komercdarbības klientiem, kā arī īstenojot citus LAP projektus, tomēr gaidāms, ka apgrozījuma pieaugums nespēs segt finansējuma samazinājumu. Lai gūtu papildu finanšu līdzekļus, kas veicinās LLKC attīstību, saglabās konkurētspēju un ļaus pakalpojumu centros strādājošajiem atjaunot materiāli tehniskos resursus, valdība nolēma, ka kapitālsabiedrībai nav jāmaksā dividendes no tīrās peļņas par 2013.gadu.

LLKC kapitāldaļas pieder Latvijas valstij (99,1%) un biedrībai „Latvijas Zemnieku federācija” (0,9%).

Rīkojums „Par valstij dividendēs izmaksājamo sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” peļņas daļu par 2013.gadu” stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par rīkojumu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana