Teritoriju pārvaldība

Irina Pilvere apstiprināta par LLU rektori

Ilze Vabole, AgroPols
20.05.2014

Otrdien, 20. maijā, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavoto Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu, kas paredz apstiprināt ekonomikas zinātņu doktori Irinu Pilveri par Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektori, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Saskaņā ar LLU Satversmi rektoru ievēlē Konvents no profesoriem uz pieciem gadiem, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Ņemot vērā to, ka līdzšinējam LLU rektoram Jurim Skujānam ir beidzies atkārtotais pilnvaru termiņš, Konvents 2014. gada 7. maijā par LLU rektoru ievēlēja ekonomikas doktori I.Pilveri. Tādējādi I.Pilverei tiek dotas tiesības pildīt rektora pienākumus, tostarp parakstīt augstāko izglītību apliecinošos augstākās izglītības dokumentus, un nodrošināta universitātes darbības nepārtrauktība.

I.Pilvere sāks pildīt LLU rektora pienākumus pēc valdības lēmuma publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” mājaslapā www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par MK rīkojuma projekta „Par Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektora apstiprināšanu” pieejama MK mājas lapā: saite.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana