Teritoriju pārvaldība

Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma normas saskaņos ar jauno likumu par zemes pārvaldību

Alina Lastovska, Nac.ag. LETA
16.10.2014

Saeima 16. oktobrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā, lai tā normas saskaņotu ar jauno Zemes pārvaldības likumu.

Saeima oktobra sākumā otrajā lasījumā atbalstīja Zemes pārvaldības likumprojektu, kura mērķis ir veicināt ilgtspējīgu zemes pārvaldību.

Likums noteiks zemes izmantošanas kārtību, kas ietvers zemes izmantotāju pienākumus un atbildību, nosacījumus zemes publiskās infrastruktūras nodrošināšanai, kā arī jaunizveidojamo zemes vienību piekļuvei un zemes reformas laikā izveidoto ceļa servitūtu izbeigšanai.

Jaunajā likumā noteikta valsts un vietējo pašvaldību zemes pārvaldība, tostarp paredzot, ka vietējās pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumentos apbūvei prioritāri paredz degradētās teritorijas.

Likums arī paredz zemes un augsnes aizsardzību un kvalitātes novērtējumu, nosakot, ka zemes izmantotājam jānodrošina augsnes rekultivācija jeb auglības atjaunošana.

Tāpat likumā paredzēta jūras piekrastes joslas un iekšzemes publisko ūdeņu pārvaldības, kā arī zemes pārraudzības īstenošanas un zemes informācijas infrastruktūras kārtība.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana