Teritoriju pārvaldība

Jauni noteikumi „Mēslošanas līdzekļu un augu augšanas substrātu kontroles paraugu ņemšanas prasības, kā arī paraugu ņemšanas un sagatavošanas kārtība”

Ilze Vabole, AgroPols
30.10.2014

Otrdien, 28. oktobrī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz mēslošanas līdzekļu un substrātu parauga lielumu un darbības ar gala paraugiem, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Noteikumu projekta mērķis ir noteikt mēslošanas līdzekļu un substrātu sākotnējo, apvienoto un gala parauga minimālo lielumu, kā arī veicamās darbības ar gala paraugiem. Noteikumu projektā noteiktas paraugu ņemšanas ierīces, paraugu ņemšanas un sagatavošanas prasības un kārtība, kā arī mēslošanas līdzekļu un substrātu sākotnējo paraugu minimālais skaits, apvienotā parauga minimālā masa un gala parauga minimālā masa. Tāpat noteikumu projektā noteiktas ķīmiskās un fizikālās analīzes, kā arī bioloģiski aktīvo savienojumu noteikšana augu augšanas veicinātājiem.

Jaunais noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar izmaiņām Mēslošanas līdzekļu aprites likumā un aizstās līdz šim spēkā esošos Ministru kabineta (MK) 2006. gada 3. oktobra noteikumus Nr. 820 „Mēslošanas līdzekļu kontroles paraugu ņemšanas un sagatavošanas kārtība”. Attiecībā uz substrātiem kontroles paraugu ņemšanas un sagatavošanas kārtība stāsies spēkā ar 2015. gada 1. jūliju.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” mājaslapā www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par MK noteikumu projektu „Mēslošanas līdzekļu un augu augšanas substrātu kontroles paraugu ņemšanas prasības, kā arī paraugu ņemšanas un sagatavošanas kārtība” pieejama MK mājaslapā: saite.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana