Teritoriju pārvaldība

Apstiprināta soda punktu sistēma par pārkāpumiem zvejniecībā

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
23.12.2014

Otrdien, 23. decembrī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas sagatavoto jauno noteikumu projektu, kas nosaka kārtību, kādā tiek piešķirti soda punkti zvejas licences turētājiem un zvejas kuģu kapteiņiem par Eiropas Savienības Kopējās zivsaimniecības politikas (KZP) noteikumu pārkāpumiem. Noteikumi izstrādāti saskaņā Eiropas Padomes regulu, lai nodrošinātu atbilstību KZP noteikumiem.

Eiropas Padomes regula (EK) 1224/2009 nosaka, ka dalībvalstīm ir jāizveido soda punktu sistēma, ko piemēro par pārkāpumiem zvejniecībā, paredzot soda punktus piemērot gan zvejas kuģu kapteiņiem, gan zvejas licenču turētājiem.

Noteikumi nosaka gan kārtību, kādā notiek soda punktu piešķiršana, reģistrēšana, dzēšana un piemērošana, gan arī riska analīzi un informācijas apriti. Tāpat noteikumos iekļauts arī zvejas kuģu kapteiņiem piemērojamo soda punktu skaits.

Atbildīgā institūcija par KZP noteikumu ievērošanu būs Valsts vides dienests. Jauno noteikumu prasības būs jāievēro zvejas kuģu kapteiņiem, šķiperiem un zvejniecības uzņēmumiem (zvejas licenču turētājiem).

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” mājaslapā www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par MK noteikumu projektu „Kārtība, kādā zvejas licences turētājiem un zvejas kuģu kapteiņiem tiek piemērota Eiropas Savienības tiesību aktos par kopējās zivsaimniecības politiku noteiktā soda punktu sistēma” pieejama MK mājaslapā: saite.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana